Piramidecompetitie

 

FAQ's - Veel Gestelde Vragen


Vraag: Het inloggen lukt niet of het aanmelden voor een competitie lukt niet Hoe kan dit?
Antwoord: Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Kijk eens of je de eerste letter niet met een hoofdletter hebt geschreven. Lukt het dan nog niet. mail dan naar amvj@tennis-piramide.nl en we helpen je verder.


Vraag: Ik heb me aangemeld en ik sta nu geregistreerd. Ik heb zelfs al een eigen wachtwoord bedacht. Maar nu? Ik sta nog niet in de piramide en kan nog niemand uitdagen? Hoe zit dit?
Antwoord: Ga na inloggen naar "mijn gegevens" en vervolgens naar "mijn competitie". Meld je daar aan voor de competitie (dames, heren of jeugd). Je ontvangt dan wederom een mail. Klik op de link in deze mail om je deelname aan de piramidecompetitie te bevestigen. Succes met uitdagen.


Vraag: Hoe vaak mag ik een uitdaging achter elkaar weigeren?
Antwoord: Indien iemand zonder goede redenen (dus buiten vakantie, ziekte en competitieverplichtingen) in een periode van 4 weken meer dan 3 keer een uitdaging weigert, kan de speler in principe 1 of 2 lagen naar beneden worden geplaatst. Let op dat dit soort gevallen altijd individueel behandeld wordt door de organisatie en dit zal altijd met de betrokken persoon worden besproken. Deze regel is om de doorstroom te behouden. Omdat we begrijpen dat niet iedereen elke maand kan of wil spelen, maar wel graag mee wil doen aan dit evenement, zullen we, is de verwachting, zeer incidenteel deze regel gaan toepassen.


Vraag: Hoe bepaal ik het einde van de wedstrijd.
Antwoord: Wie het eerst 8 games wint, wint de wedstrijd.


Vraag: Stel het staat 7-7 en 1-1 en we worden afgehangen. Wat dan?
Antwoord: Vraag aan de spelers die op jouw baan willen tennissen of je de tie-break mag afmaken. Zo niet , dan dien je dit te respecteren en zul je op een later tijdstip de wedstrijd moeten afronden.


Vraag: Kan ik, in afwijking van de spelregels om tot 8 gewonnen games te spelen, in overleg met mijn medespeler zelf bepalen om hoeveel gewonnen games of sets er wordt gespeeld?
Antwoord: Ja dit kan. Als beide spelers bijvoorbeeld om 2 gewonnen sets willen spelen omdat het vrij rustig is op de banen kan dit. Bij 2-1 in sets, vul je dan 2-1 in op de website. Het is dan duidelijk dat er sets zijn gespeeld in plaats van games. Wordt je afgehangen dan dient de wedstrijd op een ander tijdstip te worden voortgezet. Bij 1-1 in sets mag je dan ook zelf bepalen of er een super tiebreak (tot de 10) wordt gespeeld of een normale 3e set, welke bij 6-6 zal eindigen in een tiebreak.


Vraag: Stel we zijn al bijna een uur bezig en het staat pas 5-5. Wat dan?
Antwoord: Er kan omwille van de tijd en bij lange games bij bijvoorbeeld 5-5 in games, worden afgesproken om een beslissende tie break te spelen, zodat de wedstrijd netjes binnen het uur kan worden afgerond. Eindstand wordt dan 6-5. In principe mag alles dus, als beide spelers er maar mee in stemmen.


Vraag: Ik daag iemand uit, maar krijg geen reactie, wat dan?
Antwoord: Je kunt een herinnering sturen of hem of haar proberen te bellen. Misschien is hij of zij wel op vakantie. Je kunt de uitdaging ook weer intrekken als je dat wilt en iemand anders uitdagen.


Vraag: Ik ben lang geblesseerd. Wat dan?
Antwoord: Mail naar amvj@tennis-piramide.nl om je blessure te melden. Dit soort situaties wordt verder individueel behandeld. Na 2 maand blessureleed zak je maximaal 2 niveaus. Daar blijf je dan staan, totdat je weer mee kunt doen. Ben je langer geblesseerd, dan kun je dit doorgeven en kunnen we je helemaal onderaan plaatsen. Bij terugkeer begin je dan wel weer onderaan.


Vraag: Het aanmelden lukt niet, wat dan?
Antwoord: Het kan zijn dat je een verkeerde inlognaam gebruikt of wachtwoord. Vraag dit opnieuw aan en log opnieuw in. Werk je in een netwerkomgeving, dan kan het ook zijn dat niet alles loopt zoals het zou moeten lopen. Lukt het echt niet, mail dan naar amvj@tennis-piramide.nl en we helpen je verder.


Vraag: Ik heb gewonnen, wat nu?
Antwoord: Voer na inloggen je stand in en druk op oke. Je tegenstander krijgt automatisch een mail om de uitslag te bevestigen. Zodra dit gebeurd is, zul je wisselen van positie of blijven jullie staan afhankelijk van wie natuurlijk heeft gewonnen. Vergeet dus niet om het liefst beide op dezelfde dag of uiterlijk 1 dag na de wedstrijd de stand door te voeren en te bevestigen. Pas daarna kun je weer nieuwe uitdagingen aangaan.


Vraag: Ik probeer iemand uit te dagen, maar ik krijg de melding dat er nog een uitdaging openstaat.
Antwoord: Je hebt waarschijnlijk al iemand anders uitgenodigd, die nog niet gereageerd heeft. Wacht hier eerst op en probeer diegene nog te bereiken om de uitdaging te accepteren of annuleer de nog openstaande uitdaging om vervolgens iemand anders uit te dagen.


Vraag: Kan ik makkelijk een uitdaging annuleren?
Antwoord: Technisch gezien kan dit, maar dit is niet ons streven. Probeer een openstaande uitdaging altijd eerst rond te krijgen, alvorens je, als het echt niet anders kan, de uitdaging annuleert.


Vraag: Binnen hoeveel tijd moet een uitdaging worden gespeeld.
Antwoord: We streven erna dat de wedstrijd binnen 1 week wordt gespeeld. Lukt dit echt niet, speel dan de partij in de 2e week na de uitdaging. Is de wedstrijd dan nog niet gespeeld, annuleer dan de uitdaging, zodat jullie weer vrij komen om door anderen te worden uitgedaagd.


Vraag: Ik snap niks van de website ook niet als ik de FAQ's lees.
Antwoord: Dit kan natuurlijk. We zijn graag bereid je telefonisch te ondersteunen of je vraag per e-mail te beantwoorden, dan komen we er vast uit.


Vraag: Ik heb geen computer, laat staan een e-mail adres en ik wil toch meedoen, kan dat?
Antwoord: Neem in dit soort speciale gevallen contact op met ons en we gaan bekijken hoe we dit kunnen oplossen onder het mom: alles is mogelijk, niets is onmogelijk:-)


Vraag: Ik word als jongen en zijnde jeugdspeler uitgedaagd door een meisje. Kan dit?
Antwoord: Ja dat kan. De jeugd speelt een gecombineerde piramidecompetitie? Op de vraag of je dan ook kunt verliezen? Jazeker!! Er zijn een paar hele goede speelsters bij :-).


Vraag: Kan ik iemand bellen om vast te informeren of hij of zij een uitdaging wil aangaan?
Antwoord: Dit kan. Log in en ga naar deelnemers, daar vind je alle persoonlijke info van je clubgenoten. Zorg er wel voor dat je altijd vooraf aan de wedstrijd op de website de uitdaging vastlegd.


Vraag: Ik heb een verkeerde uitslag ingevoerd en mijn medespeler ziet dit. Wat dan?
Antwoord: Je tegenstander accepteert de uitslag niet en voert een andere correcte uitslag in. Nadat jij deze hebt geaccepteert, wordt de piramide bijgewerkt.


Vraag: Mijn tegenstander wil op kunstgras en ik op french-court. Wat dan?
Antwoord: Kijk welke banen er vrij zijn. Zijn beide soorten banen beschikbaar, tos dan welke baan het wordt. De volgende keer dat je dezelfde persoon treft kun je dan op de andere ondergrond spelen.