Piramidecompetitie

 

Algemeen

Dit seizoen organiseren wij de tennis-piramide.
Hoe gaat dat in zijn werk? Bij aanvang van de competitie worden de spelers op basis van de speelsterkte ingedeeld op een bepaalde plaats in de piramide. De piramide heeft verschillende niveaus. Het doel is om de top van de piramide te bereiken. Om dit te realiseren kun je een speler/team uitdagen dat maximaal 2 niveaus hoger in de piramide staat. Wanneer je wint dan verwissel je met deze speler van plaats. Bij verlies verandert er niets. Je kunt ook zelf worden uitgedaagd door een speler die 1 of 2 niveaus lager in de piramide staat. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe vaak je speelt. Uitdagen van een tegenspeler kan door via de website een speler uit te dagen.

Spelregels en richtlijnen

 1. Inschrijven kan doorlopend via de website. Meld je hiervoor eerst aan, schijf je daarna in voor de piramidecompetitie.
 2. De piramidecompetitie begint op 1 april en loopt door tot 1 oktober.
 3. Deelname is voor alle spelers van de club. Er zijn meerdere competities, een gemengde (enkel) competitie voor de jeugd en e gemengde (enkel) competitie voor de volwassenen.
 4. Deelnemers aan de jeugdcompetitie moeten in het competitiejaar 18 jaar of jonger zijn.
 5. Deelnemers aan een volwassenen competitie moeten in het competitiejaar 18 jaar of ouder zijn.
 6. De spelers beslissen zelf hoe vaak, wanneer en tegen wie ze spelen.
 7. De deelnemers worden op basis van de speelsterkte in de piramide geplaatst.
 8. Je mag iedere speler uitdagen die 1 of 2 treden hoger in de piramide staat.
 9. Je mag niet onmiddellijk je laatste tegenspeler opnieuw uitdagen.
 10. Uitdagen van een andere speler kan via de site, de tegenspeler krijgt dan een mailtje en kan accepteren of weigeren.
 11. Voor de piramidecompetitie zijn geen banen of bepaalde tijden gereserveerd. De deelnemers moeten dus, zoals ieder ander lid, de banen met hun pasjes afhangen.
 12. Bij alle wedstrijden worden de games gewoon doorgeteld. Er wordt niet in sets gespeeld.
 13. Diegene die het eerst 8 games wint, wint de wedstrijd. Bij 7-7 wordt er een tie-break gespeeld.
 14. Indien je wordt afgehangen na 3 kwartier en de wedstrijd is nog niet afgelopen, dan dient de wedstrijd op een andere baan te worden afgerond.
 15. Niet opdagen zonder reden resulteert in verlies van de afgesproken wedstrijd.
 16. Indien de lager geclasseerde speler wint van de hoger geclasseerde speler, dan wisselen de spelers in de piramide van positie. Bij verlies blijven de posities van beide spelers ongewijzigd.
 17. Bij een langdurige blessure bepaald de beheerder of je positie in de piramide blijft gehandhaafd.
 18. Het is mogelijk dat dit reglement in de loop van de competitie nog wordt aangepast.

Registratie van wedstrijden en punten

 1. Wanneer een speler is uitgedaagd, verschijnt er in de piramide een tennisracket achter de naam. Deze speler kan nu door niemand anders uitgedaagd worden, totdat de wedstrijd wordt geaccepteerd of geweigerd.
 2. Wanneer een wedstrijd is geaccepteerd, verschijnen er twee tennisrackets achter de namen, wanneer een wedstrijd is geaccepteerd, kan de speler niet worden uitgedaagd totdat de uitslag van de wedstrijd is ingevoerd.
 3. Na afloop kan één van beide partijen via de site de uitslag invoeren. Er wordt dan ter controle een email gestuurd naar de andere partij. Wanneer beide partijen de uitslag hebben geverifieerd, wordt de wedstrijd verwerkt in het piramidesysteem.

Mochten er na het lezen van deze spelregels nog onduidelijkheden zijn,
stel deze dan via mail aan: amvj@tennis-piramide.nl.

AMVJ Tennis